Receta

miércoles, 17 de febrero de 2016

Fitness dessert: chocolate and coconut mousse



Hi my dear friends!!! Today I have a yummy chocolate and coco mousse just for you. But don't worry its a fitness dessert because we doesn't want to ruin all the hard work and clean eating but sometimes we need to eat something sweat.

So the ingredients are:

- 400 ml of full fat coconut cream or coconut milk.
- 2 tablespoons confectioners sweetener (or coconut sugar if not counting carbs)
- 3 tablespoons unsweetened cocoa powder.
- pinch of salt
- 20 grs 70% chocolate (shaved)
- extra shaved chocolate to garnish


Instructions:

Place sealed cans of coconut cream (or milk) in the fridge overnight. Without shaking the cans, open and scoop out the thick cream sitting at the top over the water. Transfer the cream to a bowl and discard the liquid left in the cans.
Add the sweetener and beat on high using a hand mixer until thick and creamy (about 1 o 2 minutes). Reserve about 4 tablespoons of the plain "whipped cream" to use as a topping to serve with and set aside.

Fold the cocoa powder and salt through the cream and beat again until smooth, well combined and thick. Fold through the shaved chocolate. Depending on the coconut milk you use, a mousse will form almost immediately once the cocoa powder is mixed through. If not, refrigerate until set and ready to serve or serve immediately. Drop the plain whipped cream over the mousse and sprinkle with shaved chocolate.



Postre fit: mousse de chocolate



Como estáis amig@s mi@s??? Hoy os quiero mostrar un postre que os va a encantar. Eso si es fit porque no queremos tirar abajo todo lo conseguido gracias a los ejercicios y a comer sano.

Aquí os van los ingredientes:

- 400 ml de crema de coco o leche de coco
- 2 cucharadas de café de edulcorante (o azúcar de coco)
- 3 cucharadas de café de cacao en polvo sin azúcar (yo uso el de valor)
- 1 pizca de sal
- 20 grs de chocolate negro 70% de cacao (lo tendréis que rallar)
- un poco mas de chocolate negro para decorar

Paso a paso:

El día anterior poner en la nevera la crema de coco o leche de coco.
Sin agitar las latas de crema de coco, abridlas con cuidado y retirar con una cuchara la primera capa de crema (como una película que tiene por arriba). Poner la crema en un bol. Añadir el edulcorante  y batir fuertemente hasta conseguir que quede una crema  espesita (batir durante 1 o 2 minutos). Reservar unas 4 cucharadas de esa crema conseguida para usar de topping (opcional).

Mezclar el cacao en polvo y la sal con la crema restante y batir hasta conseguir una crema homogénea. Mezclar el cacao rallado. Dependiendo de que leche de coco habéis usado se formara una mousse prácticamente en el momento . si no es así tenéis que ponerlo en la nevera hasta el momento de servir y servir inmediatamente. Cuando este listo para servir le podéis echar la crema que habéis reservado al principio y decorar con un poco de cacao o chocolate rallado.

Y ya esta listo para saborear. Espero que os haya gustado. Nos vemos en el siguiente post.